ABUG Nederland

  • Vrijdag 6 oktober: 16:00 – 20:00u
  • Zaterdag 7 oktboer: 9:00 – 20:00u
  • Zondag 8 oktober: 9:00 – 16:00u

    Locatie

Het evenement vindt plaats van vrijdag 6 tot en met zondag 8 oktober 2023 in Fletcher Hotel-Restaurant Veldenbos, Spoorlaan 42, 8071 BR Nunspeet. Dit hotel heeft 34 kamers en gratis WiFi.
 
Dit is de eerste keer dat we een ABUG NL hebben en ik kan geen details geven over de locatie en vergaderruimte anders dan je kunt lezen op hun website: https://www.hotelveldenbos.nl/. Het hotel is beperkt toegankelijk voor mensen met een handicap of rolstoelgebruikers en heeft geen lift.

Reis

De locatie ligt op korte afstand van de A28 tussen Amersfoort en Zwolle. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein en een station om uw elektrische auto op te laden. Vanaf het treinstation (Utrecht – Zwolle) is het ongeveer 5 minuten lopen.

Reserveren

Voor plaatsen wordt een entree van € 12,50 per persoon per dag in rekening gebracht (hoewel je later pas hoeft te betalen). De entree dekt de kosten van de vergaderruimte samen thee, koffie en water. Dit is duurder dan de ABUG-bijeenkomsten in het VK, maar ik ben op zoek naar een paar sponsors en het bedrag is berekend voor 15 deelnemers. De aangeboden prijs voor de locatie is voor 25 personen, dus als we wat meer deelnemers krijgen, gaat de prijs omlaag. Tussen haakjes…. als je je aanmeldt, verander dan alsjeblieft niet van gedachten, want ik ben persoonlijk verantwoordelijk voor dit evenement en ik wil niet betalen voor het evenement als er maar een paar mensen betalen en komen opdagen.

Als je een plek wilt reserveren, plaats dan een bericht in de thread op het StarDot forum of stuur mij een bericht op het email adres abug-nl@acornatom.nl . Er zijn geen plaatsen meer vrij voor op de zaterdag, voor vrijdag en zondag zijn meerdere plaatsen vrij.

Als je je niet aanmeldt, heb je geen plaats.

Een hotelkamer boeken

U kunt een kamer boeken in het hotel. Op dit moment kun je je boeking annuleren tot 30 september. Je kunt geld besparen door een kamer te delen met iemand anders.

Wat gebeurt er bij ABUG

Acorn & BBC Micro User Group (ABUG) evenementen staan open voor liefhebbers van de BBC Micro, Acorn Electron, Atom en Archimedes/RISC OS machines. Bezoekers blijven doorgaans twee, zo niet alle drie de dagen. De evenementen zijn altijd zeer informeel en kunnen betrekking hebben op:
     • deelnemers brengen hun eigen hardware mee om op te zetten en te pronken
     • tijd besteed aan hardware- en programmeer-/spelprojecten
     • uitwisseling van ideeën/kennis
     • upgrade en reparatie van defecte Acorn-machines
     • samenwerken aan gemeenschapsprojecten, zoals het behoud van software, voorbereiding/planning voor displays op andere evenementen enz.
     • verkoop van items door leden (niet gegarandeerd, maar er zijn vaak mogelijkheden om bits te kopen)
     • algemene gezelligheid, eten/drinken en af en toe een hi-score wedstrijd
     • Belangrijk! Zorg ervoor dat alle hardware die u meebrengt met de RIFA / papiertype condensatoren met de neiging om POP te doen (bijv. Beebs), de condensatoren heeft vervangen! We kunnen het risico niet nemen om rookmelders af te laten gaan, daar kunnen kosten aan verbonden zijn!

Reglement

Er zijn weinig regels:
     • op de locatie mag geen ander eten worden genuttigd dan wat in de bar/restaurant is gekocht
     • op de locatie mogen geen andere alcoholische dranken worden genuttigd dan die zijn gekocht bij de bar/restaurant
     • zie hieronder met betrekking tot kinderen
     • het hotel is slangvrij; Gelieve geen slangen mee te nemen naar het evenement. Ook katten en honden zijn niet toegestaan. De locatie vermeldt niets over koeien en schapen in hun huisregels.
      
Kinderen

ABUG-bijeenkomsten zijn geen kindvriendelijke evenementen vanwege het volgende:
     • er is vaak niet veel om de interesse van zeer jonge kinderen te wekken
     • mensen die werken met hete soldeerstations
     • mensen die werken met potentieel toxische stoffen (lood, IPA)
     • mensen die werken met blootgestelde netspanningen (en hogere spanningen).
     • grote hoeveelheden elektrische kabels die potentiële struikelgevaar vormen
     • veel kwetsbare, dure en soms zeldzame apparatuur
Dat gezegd hebbende, moedigen we welopgevoede/voldoende begeleide kinderen aan die misschien geïnteresseerd zijn in een kijkje in computers (en natuurlijk computerspellen) van weleer. Met name zullen er vrijwel zeker mogelijkheden zijn om te gamen.

Als kinderen echter een risico voor zichzelf of anderen worden, zullen ze moeten vertrekken.

Nieuwe leden

We zijn vooral geïnteresseerd in nieuwe leden van het forum en mensen die in het verleden geen TechSat-bijeenkomsten hebben bezocht om deze evenementen bij te wonen. Je hoeft nergens ‘aan te sluiten’ om mee te gaan. Je hoeft niet eerder aanwezig te zijn geweest of actief te zijn geweest op Stardot of BigBenClub. Je hoeft niet bezig te zijn met het ontwikkelen van een Cray 1 seconde-processor voor de Beeb of het porteren van Crysis naar de Acorn Atom. Je hoeft alleen maar geïnteresseerd te zijn in vintage technologie.

We zijn een vriendelijk stel en we zullen ervoor zorgen dat je je welkom voelt. Als je vragen of onduidelijkheden hebt over het evenement, stuur me dan gerust een PM of mail me.

Partners

Veel mensen nemen hun partners mee naar deze evenementen. Ze zijn allemaal van harte welkom. Degenen onder jullie die het geluk hebben een partner te hebben die echt betrokken is bij de retro-computerscene, zullen een aparte plek voor je partner moeten regelen en betalen. Maar die partners die alleen komen om te socializen, zijn gratis welkom en zonder een van de plaatsen te hoeven innemen.

Mocht je verder nog vragen hebben, schroom dan niet op contact op te nemen via het email adres abug-nl@acornatom.nl.