ABUG Nederland 2024

Datum en locatie

Het evenement vindt plaats van vrijdag 4 tot en met zondag 6 oktober 2024 in Fletcher Hotel-Restaurant Veldenbos, Spoorlaan 42, 8071 BR Nunspeet. Dit hotel heeft 34 kamers en gratis WiFi.

Na het grote succes in 2023 organiseer ik dit jaar met veel plezier voor de tweede keer de ABUG-NL bijeenkomst. Gezien de geschikte zaal, de goede bereikbaarheid en het vriendelijke, behulpzame personeel wordt ook deze bijeenkomst gehouden in Fletcher Hotel Veldenbos. Het hotel is beperkt toegankelijk voor mensen met een handicap of rolstoelgebruikers en heeft geen lift, echter de ABUG bijeenkomst is prima toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Voor meer informatie over het hotel, zie https://www.hotelveldenbos.nl/

Reis

De locatie ligt op korte afstand van de A28 tussen Amersfoort en Zwolle. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein en een station om uw elektrische auto op te laden. Vanaf het treinstation (Utrecht – Zwolle) is het ongeveer 5 minuten lopen.

Reserveren

Voor plaatsen wordt een entree van € 12,50 per persoon per dag in rekening gebracht (hoewel je later pas hoeft te betalen). De entree dekt de kosten van de vergaderruimte samen thee, koffie en water. Personen die alle drie dagen komen mogen rekenen op een kleine korting en betalen €35,00 voor het hele weekend.

Om een plek te reserveren gebruik je het aanmeldingformulier. Laat ook even weten hoeveel tafelruimte je nodig hebt, de opties zijn geen, een halve of een hele tafel. Met name op de drukke zaterdag zullen we ons strak aan dit plan moeten houden. Vrijdag en zondag zijn over het algemeen wat minder druk en dan is mogelijk meer tafelruimte beschikbaar.

Als je je niet aanmeldt, heb je geen plaats.

Een hotelkamer boeken

U kunt een kamer boeken in het hotel. Op dit moment kun je je boeking annuleren tot 28 september. Je kunt geld besparen door een kamer te delen met iemand anders. Verder ben ik nog met Fletcher in overleg over een eventuele korting. Laat daarom voor 23 februari 2024 weten of je blijft overnachten of niet.

Wat gebeurt er bij ABUG

Acorn & BBC Micro User Group (ABUG) evenementen staan open voor liefhebbers van de BBC Micro, Acorn Electron, Atom en Archimedes/RISC OS machines. Bezoekers blijven doorgaans twee, zo niet alle drie de dagen. De evenementen zijn altijd zeer informeel en kunnen betrekking hebben op:
• deelnemers brengen hun eigen hardware mee om op te zetten en te pronken
• tijd besteed aan hardware- en programmeer-/spelprojecten
• uitwisseling van ideeën/kennis
• upgrade en reparatie van defecte Acorn-machines
• samenwerken aan gemeenschapsprojecten, zoals het behoud van software, voorbereiding/planning voor displays op andere evenementen enz.
• verkoop van items door leden (niet gegarandeerd, maar er zijn vaak mogelijkheden om bits te kopen)
• algemene gezelligheid, eten/drinken en af en toe een hi-score wedstrijd
• Belangrijk! Zorg ervoor dat alle hardware die u meebrengt met de RIFA / papiertype condensatoren met de neiging om POP te doen (bijv. Beebs), de condensatoren heeft vervangen! We kunnen het risico niet nemen om rookmelders af te laten gaan, daar kunnen kosten aan verbonden zijn!

Reglement

Er zijn weinig regels:
• op de locatie mag geen ander eten worden genuttigd dan wat in de bar/restaurant is gekocht
• op de locatie mogen geen andere alcoholische dranken worden genuttigd dan die zijn gekocht bij de bar/restaurant
• zie hieronder met betrekking tot kinderen
• het hotel is slangvrij; Gelieve geen slangen mee te nemen naar het evenement. Ook katten en honden zijn niet toegestaan. De locatie vermeldt niets over koeien en schapen in hun huisregels.

Kinderen

ABUG-bijeenkomsten zijn geen kindvriendelijke evenementen vanwege het volgende:
• er is vaak niet veel om de interesse van zeer jonge kinderen te wekken
• mensen die werken met hete soldeerstations
• mensen die werken met potentieel toxische stoffen (lood, IPA)
• mensen die werken met blootgestelde netspanningen (en hogere spanningen).
• grote hoeveelheden elektrische kabels die potentiële struikelgevaar vormen
• veel kwetsbare, dure en soms zeldzame apparatuur
Dat gezegd hebbende, moedigen we welopgevoede/voldoende begeleide kinderen aan die misschien geïnteresseerd zijn in een kijkje in computers (en natuurlijk computerspellen) van weleer. Met name zullen er vrijwel zeker mogelijkheden zijn om te gamen.

Als kinderen echter een risico voor zichzelf of anderen worden, zullen ze moeten vertrekken.

Leden

Je hoeft nergens ‘aan te sluiten’ om mee te doen. Je hoeft niet eerder aanwezig te zijn geweest of actief te zijn geweest op Stardot of BigBenClub. Je hoeft niet bezig te zijn met het ontwikkelen van een Cray 1 second-processor voor de Beeb of het porteren van Doom naar de Acorn Atom. Je hoeft alleen maar geïnteresseerd te zijn in vintage technologie. Heb je vragen of problemen met jouw Acorn computer, kom gerust en als je anderen kunt helpen is dat ook mooi meegenomen!

Mocht je verder nog vragen hebben, schroom dan niet op contact op te nemen via het email adres abug-nl@acornatom.nl.

Deze ABUG wordt mogelijk gemaakt door: