Fabrikant/uitgever: Roland Leurs
Jaar: 2015
Website: https://stardot.org.uk/forums/viewtopic.php?f=44&t=8518
Handleiding:
Schema: https://site.acornatom.nl/wp-content/uploads/2020/10/atom6809.jpg

Deze print is een uitgebreidere versie van de kaart uit 1992. Deze kaart is voorzien van een eprom van 8, 16 of 32K en 512kB RAM geheugen. Tevens is de kaart voorzien van een DP8570A Real Time Clock. Deze kaart kan in tegenstelling tot de eerste versie direct aan de Atombus gekoppeld worden.

Ook hier wordt gebruik gemaakt van een systeem waarbij de Atom als I/O systeem gebruikt wordt. Door middel van een terminal programma kan de 6809 gebruik maken van onder andere toetsenbord invoer, beeldscherm uitvoer en bestandstoegang tot (bijvoorbeeld) de AtoMMC.

In de basis draait op deze kaart een monitor programma met als optie om TinyBasic te starten. Tevens is het mogelijk om een programma vanuit de Atom in te laden. Hiermee is het mogelijk om een bootloader voor het besturingssysteem FLEX te laden en op die wijze FLEX te draaien op deze kaart.

Hoewel het in de opzet lijkt op de second processor omgeving van de BBC Micro computer (de TUBE) is deze kaart niet op deze wijze gebouwd en dus ook niet compatibel met de TUBE.